Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Львові

Розслідування «PROSUD».

14 березня 2019р.

Державне бюро розслідування – новий державний орган у правоохоронній системі України, який остаточно перебрав на себе функцію досудового слідства від прокуратури. Процес формування цього органу триває ще з 2015 року і до сьогодні. Наразі всі територіальні управління Держбюро розслідувань функціонують та мають своє керівництво. Тож ми вирішили проаналізувати, хто їх очолює.

Знайомтеся, в. о. Директора Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові – Віталій Миколайович Стець.

Віталій Миколайович Стець народився 5 лютого 1978 року в місті Новий Розділ Львівської області. Вищу освіту здобув у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. У 2003 році пройшов курси підвищення кваліфікації в Національній академії Служби безпеки України.

Саме в СБУ у 2002 році Віталій Миколайович і розпочав свою роботу. Спочатку він був оперуповноваженим у районних підрозділах Управління СБУ у Львівській області, пізніше – старшим оперуповноваженим обласним Управління СБУ.

У часи президентства Віктора Януковича Віталій Стець протягом 2010-2012 років обіймав посаду начальника Самбірського районного відділення Управління СБУ у Львівській області, а в період 2012 – 2013 – начальника Стрийського міжрайонного відділу.

З грудня 2017 року Віталій Миколайович виконував обов’язки начальника Головного відділу контррозвідки Управління СБУ у Львівській області. Наразі Віталій Миколайович Стець виконує обов’язки Директора ДБР у місті Львові.

У відкритому доступі лише дві декларації чиновника – за 2017 та частину 2018 року. Це пов’язано із тим, що електронні декларації працівників Служби безпеки України засекречені. За період 2017 та 2018 років Віталій Миколайович вказав 865 тис. грн доходу. Його дружина Оксана Романівна Стець за аналогічний час задекларувала 33 тис. грн соціальної допомоги. Окрім цього, у 2018 році вона отримала спадщину, однак відмовилася називати її суму. Також подружжя заощадило ще 12 тис. дол. та 50 тис. грн.

Подружжя володіє двома квартирами у м. Новий Розділ. Віталій Стець став власником однієї з них у 2018 році. Площа цього житла 52 кв. м, а задекларована вартість – 296 тис. грн. Оксана Романівна своєю квартирою володіє з 1996 року.

Окрім вищезгаданого майна, у 2018 році пані Оксана стала власницею квартири у м. Львів. Її площа складає 90,6 кв. м, а от вартість майна Оксана Романівна не знає. Також вона вказала нежитлове приміщення площею 3,5 кв. м, а її чоловік – гараж (40 кв. м).  

Серед автомобілів у власності Віталія Миколайовича Стеця є лише DAEWOO LANOS 2007 р. в. Але він також користується BMW X5 2012 р. в., власником якого є Роман Степанович Подоляк. 

Перший заступник Директора Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові – Владислав Васильович Савинець.

Владислав Васильович Савинець народився 9 травня 1987 року в  селі Сокирниця Закарпатської області. Вищу освіту здобув у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Свою роботу в правоохоронних органах розпочав у 2011 році із посади слідчого військової прокуратури Дарницького  гарнізону Центрального регіону України. Протягом 2012 – 2014 років працював старшим прокурором Дарницької прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України.

З 2015  по 2017  роки Владислав Васильович працював на керівних посадах Військової прокуратури Західного регіону України, а у 2017 році став  –  т. в. о.  заступника військового прокурора сил Антитерористичної операції;

Вже у тому ж 2017 Владислав Васильович став військовим прокурором Львівського гарнізону Західного регіону України, а в 2019 році змінив місце роботи та отримав посаду старшого слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України.

У 2017 році Петро Порошенко нагородив Владислава Васильовича орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій,  високий  професіоналізм  та  зразкове  виконання  службових  обов’язків.

До цього, у 2017 році, Владислав Савинець претендував на посаду директора Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро. Однак у цьому конкурсі він програв.

У своїх деклараціях за 2015, 2016, 2017 та частину 2018 року Владислав Васильович вказав 1,4 млн грн заробітної плати. Зі своєю дружиною Мариною Юріївною Савинець колишній прокурор розлучився у 2018 році, про що свідчить відповідне судове рішення.

Серед заощаджень у Владислава Савинця 20 тис. дол. та ще 5 тис. дол. є у його дочки.

Разом з колишньою дружиною Владислав Савинець має квартиру у Львові. До речі, цю квартиру родина, імовірно, приватизувала, адже ще в декларації за попередній, 2017 рік, ця квартира ще була у власності військової прокуратури Західного регіону України.

Окрім цього, Владислав Савинець є власником земельної ділянки та недобудованого будинку в Обухові (Київська область). Площа цього житла - 225 кв. м.

Ось як виглядав будинок у 2018 році:

Серед автомобілів у колишнього прокурора є лише право користування Toyota Camry 2014 р. в. Власником цього авто є колишній тесть Владислава Савинця – Юрій Васильович Клименко. Задекларована вартість автомобіля – 450 тис. грн.

Наразі посада Директора Державного бюро розслідувань у Львові є вакантною, адже обраного на конкурсі директором Миколу Друзюка так і не було призначено.

Територіальне управління Державного бюро  розслідувань у Львові поширює свою діяльність на Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Тернопільську області. Саме від керівництва в найближчому майбутньому залежатиме формування ДБР у м. Львові.